Pain de Pâques complet aux œufs et truite fumée

Pain de Pâques complet aux œufs et truite fumée

3.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 parts

Składniki

Le pain complet
  • d'aneth frais (environ 20 g), effeuillé
    1 bouquet
  • d'oignon rouge coupé en deux
    100 g
  • de lait
    300 g
  • de miel
    15 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    20 g
  • de farine de blé complet
    560 g
  • œuf
    1
  • de sel
    2 c. à café
  • de beurre coupé en morceaux
    50 g
Les œufs
  • œufs froids
    4
  • de l'eau jusqu'au marquage 1 litre (l)
Le dressage
  • jaune d'œuf battu, pour badigeonner
    1
  • de salade verte mixte
    100 g
  • de filet de truite fumée coupée en morceaux
    150 g
  • de jus de citron
    30 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 420.7 kcal / 1760.3 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 60.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 659.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...