Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'eau
- 150 g de lait
- 18 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 240 g de farine T65, et un peu pour le façonnage
- 20 g de fécule de maïs
- 130 g de sucre en poudre
- 3 pincées de sel
- 2 sachets de sucre vanillé
- 4 jaunes d'œufs
- 2 citrons jaunes non traités
- 90 g de beurre, en morceaux
- 340 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1220.5 kJ / 291.7 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 48.7 mg
Alternatywne przepisy
Pancakes aux fruits secs et aux dattes
15min
Okonomyaki, omelette japonaise au chou blanc
45 min
Morue à la méditerranéenne
1h 25min
Galette des rois vanille-fève tonka
1h 20 min
Bread and butter pudding
55 min
Tarte au coing
50min
Tajine de bœuf aux courgettes, aux olives et aux amandes
1 Std. 35 Min
Gaufres, sauce au chocolat
Brak ocen
Smoothie fraise-chocolat
10 min
Soda bread irlandais alias le pain paresseux
35min
Lasagne véganes aux champignons sauvages, cavolo nero et pesto de roquette aux noix
1h 30 min
Gratin de spirales de patate douce au poulet
1 Std. 10 Min