Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'eau
- 150 g de lait
- 18 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 240 g de farine T65, et un peu pour le façonnage
- 20 g de fécule de maïs
- 130 g de sucre en poudre
- 3 pincées de sel
- 2 sachets de sucre vanillé
- 4 jaunes d'œufs
- 2 citrons jaunes non traités
- 90 g de beurre, en morceaux
- 340 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1220.5 kJ / 291.7 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 48.7 mg
Alternatywne przepisy
Tarte aux oignons et tapenade
1 Std. 10 Min
Porchetta rôtie avec poires et oignons
Keine Bewertungen
Kardemummabullar
5 Std.
Hot cross buns, brioches de Pâques
3小时 20 分钟
Galettes à la noix de coco et au chocolat
1 Std.
Lasagne au pain rassis
1 Std. 45 Min
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min
Babka aux myrtilles
4 Std. 50 Min
Pain rapide
1 godz. 15 min
Rolls au crémeux citron
2h 45min
Soupe de pomme de terre au curry
35 Min
Porridge d'été aux pêches
40min