Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 110 g de parmesan, en morceaux
- 20 - 30 g de feuilles de persil frais
- 2 gousses d'ail
- 55 g de beurre doux, à température ambiante
- ¼ c. à café de sel
La pâte
- 160 g de lait
- 190 g d'eau
- 55 g de beurre doux, en cubes
- 50 g de sucre en poudre
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 550 g farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1488.5 kJ / 355.8 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 571.4 mg
Alternatywne przepisy
Farfalle maison au persil et pesto de tomates séchées
1h
Kouign-amann à l'ail et au parmesan
3sa 15 dk
Couronne de l'Avent
1h
Brioche butchy à partager
3 godz. 50 min
Tarte au saint-nectaire
50 min
Œufs en cocotte aux petits pois et jambon
30 dk
Croustillants à la noisette
45 min
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Croquets aux noix de pécan
55 min
Muffins courgette et saucisse farcis
40 min
Muffins façon pizza
35 min
Galettes croustillantes de pommes de terre au bacon et fromage
1h