Baklava

Baklava

4.7 107 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
20 porcji

Składniki

Baklava
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    350 g
    350 g orzechów włoskich, łuskanych
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • oleju
    50 g
  • cukru
    50 g
  • wody z kwiatów pomarańczy (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżki
  • ciasta filo
    10 płatów
Syrop
  • cukru
    200 g
  • wody
    100 g
  • cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • wody z kwiatów pomarańczy (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 225.3 kcal / 942.9 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 22.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 46.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...