
Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
20 porcji
Składniki
Baklava
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych350 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
oleju50 g
-
cukru50 g
-
wody z kwiatów pomarańczy (opcjonalnie)1 - 2 łyżki
-
ciasta filo10 płatów
Syrop
-
cukru200 g
-
wody100 g
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
wody z kwiatów pomarańczy (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
225.3 kcal /
942.9 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
22.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
46.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska