
Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
20 porcji
Składniki
Baklava
-
350 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g oleju
-
50 g cukru
-
1 - 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy (opcjonalnie)
-
10 płatów ciasta filo
Syrop
-
200 g cukru
-
100 g wody
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka wody z kwiatów pomarańczy (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
225.3 kcal /
942.9 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
22.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
46.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska