Urządzenia i Akcesoria
Pieczywo maca
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
16 kawałków
Składniki
-
280 g mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g wody gorącej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
55.2 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
266.5 kJ /
63.7 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
13.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Chrust z ziemniaków (TM6, TM7)
25 min
Wieniec adwentowy
1 godz. 25 min
Paluchy z koprem włoskim
3 godz.
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
1 godz.
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Kajzerki
15 godz. 45 min
Pizza rzymska
24 godz.
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min