Urządzenia i Akcesoria
Pieczywo maca
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
16 kawałków
Składniki
-
280 g mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g wody gorącej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
55.2 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
266.5 kJ /
63.7 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
13.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Sezamki
1 godz. 50 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Tepache
120 godz. 20 min
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
672 godz.
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Smażone bułki chińskie
2 godz. 30 min
Kajzerki
15 godz. 45 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Bagietki rustykalne
15 godz.
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min