Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g mąki pszennej, typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 150 g wody, gorącej
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 266.5 kJ / 63.7 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 55.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chipsy z krojonych warzyw (TM5)
1h 45min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2h 45min
Włoskie grissini
2 godz.
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Podłużne bułki pszenne
3h 30min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 godz.
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1h 55 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Paluszki z serem i ziołami
40min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min