
Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka orzechowo-kawowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk
Składniki
-
orzechów laskowych, blanszowanych75 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki150 g
-
cukru50 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
mąki pszennej170 g
-
soli2 szczypty
-
kakao naturalnego, niesłodzonego10 g
-
kawy rozpuszczalnej, typu espresso1 czubata łyżeczka
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
119.8 kcal /
501.1 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
15.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Likier z czarnych porzeczek
25 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Batoniki żurawinowo-kokosowe
1 godz. 40 min
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min