Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka orzechowo-kawowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk
Składniki
-
75 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
170 g mąki pszennej
-
2 szczypty soli
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej, typu espresso
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15.9 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
501.1 kJ /
119.8 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto orzechowe z 3 składników
1h 20min
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2h 30min
Ciastka z kremem orzechowym
1h 20min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1h
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50min
Ciasto czekoladowe z whisky
2h 35min
Borówki pod kruszonką
50min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1h 30min
Ciasto z kawałkami czekolady
1h
Kulki migdałowo-wiśniowe
4h
Ciasteczka migdałowe
30min
Pierniczki Lebkuchen
4h