Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
20 g ziaren sezamu, białego
-
20 g ziaren sezamu, czarnego
-
200 g fileta z pstrąga wędzonego podzielonego na 1 cm paski
-
120 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
550 - 750 g brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonych na kawałki
-
50 g oleju, pokrojonego na kawałki50 g masła pokrojonego na kawałki
-
750 g wody
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 - 80 g chrzanu, tartego
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
250 g mleka
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
kiełki rzodkiewki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
177.9 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
806.4 kJ /
192.8 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1 godz.
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
55 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Zupa krem z buraków
45 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min