Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem

Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem

4.2 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 20 g ziaren sezamu, białego
  • 20 g ziaren sezamu, czarnego
  • 200 g fileta z pstrąga wędzonego podzielonego na 1 cm paski
  • 120 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
  • 550 - 750 g brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonych na kawałki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
    50 g oleju, pokrojonego na kawałki
  • 750 g wody
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 50 - 80 g chrzanu, tartego
  • 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 250 g mleka
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 177.9 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 806.4 kJ / 192.8 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 17.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...