Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
20 g ziaren sezamu, białego
-
20 g ziaren sezamu, czarnego
-
200 g fileta z pstrąga wędzonego podzielonego na 1 cm paski
-
120 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
550 - 750 g brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonych na kawałki
-
50 g oleju, pokrojonego na kawałki50 g masła pokrojonego na kawałki
-
750 g wody
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 - 80 g chrzanu, tartego
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
250 g mleka
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
kiełki rzodkiewki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
177.9 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
806.4 kJ /
192.8 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Zupa z brokułów i edamame z gorgozolą; Łosoś z warzywami i sosem koperkowym
1 godz. 45 min
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
25 min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45 min
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 godz. 10 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Zupa krem z buraków
45 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Zupa dyniowa
25 min