Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 porcja
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
130 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
30 g rzodkiewek
-
60 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
220 g napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
-
60 g mleczka kokosowego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
-
2 kromki chleba pełnoziarnistego
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
704.2 mg
Białko
14.7 g
Kalorie
1923.3 kJ /
459.7 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2 godz. 30 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Japońska sałatka z surimi (TM5)
20 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
1 godz. 15 min
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)
45 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Chłodnik ogórkowy
15 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15 min