Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 porcja
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
130 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
30 g rzodkiewek
-
60 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
220 g napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
-
60 g mleczka kokosowego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
-
2 kromki chleba pełnoziarnistego
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
704.2 mg
Białko
14.7 g
Kalorie
1923.3 kJ /
459.7 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa grzybowa z dorszem
45 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 godz.
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 min
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Żurek z trawą cytrynową i wasabi
45 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Węgierska zupa grzybowa
45 min