Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
450 - 500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g oleju
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g octu ryżowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
320.7 kcal /
1341.9 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
566.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6)
20 min
Faworki klasyczne
1 godz.
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Pistacjowa matcha latte
20 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 min