Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
450 - 500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g oleju
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g octu ryżowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1341.9 kJ /
320.7 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Lasagne z domowym makaronem szpinakowym
2 godz. 30 min
Burgery z kurczaka z komosą ryżową (quinoa) i chia
1 godz.
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min