Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
450 - 500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g oleju
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g octu ryżowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1341.9 kJ /
320.7 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Kanapeczki z pieczonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
3 godz. 15 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6, TM7)
30 min
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Curry z kurczakiem i ryżem gotowanym na parze
40 min