Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
450 - 500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g oleju
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g octu ryżowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1341.9 kJ /
320.7 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM7)
50 min
Liczi martini
35 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2 godz. 30 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min