Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
450 - 500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g oleju
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g octu ryżowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1341.9 kJ /
320.7 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy tikka masala
40 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Lody o smaku sernika z jagodami
13 godz.
Dhal z soczewicy ze szpinakiem i krewetkami
35 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.