Urządzenia i Akcesoria
Prawn tempura with mango salad & spicy chilli dressing
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Spicy chilli dressing
-
Kewpie mayonnaise (see Tips)150 g
-
sesame oil½ tsp
-
shichimi togarashi powder (see Tips)1 tsp
-
rice wine vinegar20 g
-
mirin2 tsp
-
sea salt2 pinches
Mango salad
-
baby cos lettuce cut into wedges2
-
ripe mangoes peeled and thinly sliced1 - 2
-
red onion thinely sliced½
-
cucumber deseeded and sliced½
Tempura batter
-
vegetable oil (approx. 2L), to deep fry
-
sea salt to season
-
large raw prawns peeled, deveined, with tail intact (see Tips)20
-
cornflour plus extra to dust30 g
-
egg1
-
ice cold water200 g
-
sparkling mineral water ice cold100 g
-
plain flour150 g
-
sesame seeds toasted1 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
2419 kJ /
578.2 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
58.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon meringue ice-cream cake
13 godz. 15 min
Crispy smashed potato salad with whipped feta
1 godz. 35 min
Beef, ale and dumpling stew
2 godz. 55 min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30 min
Steamed orange and pomegranate sponge
1 godz. 35 min
Chunky guacamole
10 min
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1 godz.
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, using modes)
15 min
Salmon freekeh "nasi goreng" (Diabetes)
55 min
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3 godz. 20 min
Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)
2 godz. 30 min
Tomahawk steak with porcini mustard rub
1 godz. 50 min