Urządzenia i Akcesoria
Tempura vegetables
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
vegetable oil (approx. 2L), to deep fry
-
egg1
-
ice cold water120 g
-
sparkling mineral water ice cold100 g
-
plain flour120 g
-
rice flour50 g
-
vegetables of choice, cut into pieces or sliced (see Tips)300 - 400 g
-
sea salt flakes to season
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
67.1 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
1000.2 kJ /
239.1 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
44.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Caprese omelette
30 min
Vegetarian zoodle Fideuá (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Brak ocen
Chicken Jalapeno party poppers
50 min
Yoghurt cheese
24 godz. 40 min
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Fajita seasoning
5 min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1 godz. 35 min
Focaccia
3 godz.
Cheat's chicken shoyu ramen
40 min
Lamb fajitas
30 min
Shredded Lamb ragù
1 godz. 25 min
Sri Lankan red beef curry with rice
1 godz. 40 min