Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp sea salt
- 2 tbsp tandoori paste (see Tips)
- 250 g paneer, cut into pieces (2-3 cm, see Tips)
- ½ red capsicum, cut into pieces (2 cm)
Pizza dough
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 320 g warm water
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 350 g baker's flour
- 150 g fine semolina
- 1 tsp sea salt
Assembly
- 40 g tandoori paste (see Tips)
- 60 g tomato paste (see Tips)
- coarse semolina, to dust
- fresh coriander, leaves only
- cucumber raita
- fresh coriander, leaves only, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 442.6 kJ / 105.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 244 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Nuggets
45 min
Nut bolognese
35 min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 min
Quinoa Burger and Yellow Tomato Ketchup
2h
Potato Peratal
40 min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30 min
Banana, Chocolate Chip And Cashew Nut Ice Cream
5min
Soji balls (Semolina balls)
1h 40min
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35 min
Savoury semolina
15 Min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Banana Nice cream
5min