![Tandoori paneer pizza Tandoori paneer pizza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23fa78f9d9e19c985ed08694efb11f39/Derivates/78d4edd3dc08ff985a7d06f399655f60440829df.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp sea salt
- 2 tbsp tandoori paste (see Tips)
- 250 g paneer, cut into pieces (2-3 cm, see Tips)
- ½ red capsicum, cut into pieces (2 cm)
Pizza dough
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 320 g warm water
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 350 g baker's flour
- 150 g fine semolina
- 1 tsp sea salt
Assembly
- 40 g tandoori paste (see Tips)
- 60 g tomato paste (see Tips)
- coarse semolina, to dust
- fresh coriander, leaves only
- cucumber raita
- fresh coriander, leaves only, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 442.6 kJ / 105.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 244 mg
Alternatywne przepisy
South African yellow rice using rice mode
20min
Pan de Sal
2h 20min
Crunchy nut snaps
3h 45min
Karachi halwa
3h
Italian sandwich Rolls
2u. 45min
Steamed bánh mì burgers with pickled carrots
45min
Berry and polenta porridge
20min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2 Std. 10 Min
Aloo tikki
55 Min
Gwinganna biryani (TM6)
25h 20min
Biryani-style rice
1ч. 5 мин.
Swedish meatballs and mash
50 мин.