Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp black mustard seeds
- 250 g brown onion, cut into quarters
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 2 dried bay leaves
- ¼ tsp ground turmeric
- 120 g tomato paste
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into quarters
- 1 tsp salt
- 100 g Greek-style natural yoghurt, plus extra for serving
- 200 g coconut milk
- 2500 g lamb shoulder, bone in
- water, for roasting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1625.5 kJ / 387 kcal
- Białko
- 45.2 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 430.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Creamy beef curry
1h 15 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10 min
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Tandoori chicken
45 min
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM5)
2h
Beef pierogi
1h
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4 Std. 15 Min
Spiced lamb roast
29u. 50min
Ossobuco with orange and fennel salad
2u. 45min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad (MEATER+®)
10h 30min