![Curried pickled fish Curried pickled fish](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6b62a4fe-6fbd-4b21-953d-807ff4033ac8/Derivates/ff426d5e-fe93-41ee-8992-bac3a70f9d38.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry sauce
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tbsp water
- 20 g vegetable oil
- 2 onions, cut into thin slices
- 1 tsp ground cumin
- ¼ tsp black peppercorns
- 3 dried bay leaves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 ½ tbsp curry powder
- 400 g apple cider vinegar
- 200 g light brown sugar
- 1 tsp sea salt
Fried fish
- 100 g plain flour
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 3 eggs
- vegetable oil, to deep fry
- 600 g hoki fillets or flaky white fish of choice (approx. 6 fillets or pieces - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1647.2 kJ / 393.7 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 418.2 mg
Alternatywne przepisy
Malva pudding
50 Min
The Ultimate Guiness Pot Roast
3h 25min
South African yellow rice
20 Min
Mealie bread
55 min
Braised cabbage and leek with steamed salmon
45 Min
Eggs with coconut curry sauce
30 Min
South African yellow rice using rice mode
20 Min
Traditional bobotie
1h 30min
Milk tart
3h
Buttermilk rusks
29hod. 25min
Vetkoek (fet-cook)
1j 35 menit
South African curry mince
45 Min