![Black garlic and onion jam Black garlic and onion jam](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f15d6e9f9ef4e76ef7d6a165c0fd095b/Derivates/2b3b99f10f6bd72001687a6af08587b27227b90b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 500 g red onion, cut into wedges
- 10 black garlic cloves, roughly chopped
- 200 g dark brown sugar
- 1 tsp black salt flakes (see Tips)
- 200 g balsamic vinegar
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 6989 kJ / 1670.4 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 356.1 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 13.5 g
- Sód
- 1303.1 mg
Alternatywne przepisy
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 Min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Piccalilli
720 Std. 35 Min
Caramelised onions (400-500 g)
25 Min
Indian mustard
15 Min
Gwinganna mushroom pâté
20 Min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Celery leaf gremolata
5min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Caramelised red onion chutney
24 Std.