Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red onion, cut into halves, vertically
- 2 cucumber (approx. 400 g each), unpeeled, trimmed and cut into halves lengthwise
- 50 g roasted salted peanut
- 1 garlic clove
- 40 g freshly squeezed lime juice
- 20 g fish sauce
- 20 g white sugar
- 30 g grapeseed oil
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into thin slices (2 mm)
- ½ tsp sea salt
- 10 g fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 863.7 kJ / 206.4 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 636.3 mg
Alternatywne przepisy
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Hazelnut and herb stuffed cauliflower
55 min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Coleslaw with Thermomix® Cutter
10 Min
Cafe-style miso mushrooms
25 Min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 Min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49h 5min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1 Std. 10 Min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15 Min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 Min