Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 50 g eschalots
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 dried bay leaf
- 300 g chorizo sausage, skin removed and sausage cut into slices (5 mm)
- 100 g alcoholic apple cider
- 30 g tomato paste
- ½ tsp salt
- ½ tsp fresh ground black pepper
- 150 g prawn cutlets, de-veined and cut into pieces, if large
- crusty bread, to serve
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1090.5 kJ / 259.7 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 972.2 mg
Alternatywne przepisy
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 20min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4h 20min
Buffalo chicken wings
45min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 Min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40 Min
Prawn saganaki with feta
35min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5u. 15min
Patatas bravas with chorizo
1h 20min