![Chorizo and prawns a la Sidra Chorizo and prawns a la Sidra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4DCE0CCD-82F6-475A-9B53-D7D44F177D61/Derivates/03F72BED-F317-4A8C-A3AA-BA8258AAD24B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 50 g eschalots
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 dried bay leaf
- 300 g chorizo sausage, skin removed and sausage cut into slices (5 mm)
- 100 g alcoholic apple cider
- 30 g tomato paste
- ½ tsp salt
- ½ tsp fresh ground black pepper
- 150 g prawn cutlets, de-veined and cut into pieces, if large
- crusty bread, to serve
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1090.5 kJ / 259.7 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 972.2 mg
Alternatywne przepisy
Bourbon pork ribs
5 godz. 50 min
Prawn saganaki with feta
35 min
Garlic prawns
25 min
Sous-Vide Cantonese-Style Beef with Tomatoes and Onions
2h 25 min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 min
Buffalo chicken wings
45 min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1 Std.
Chilli and garlic prawns
1 godz. 10 min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 min
Scallops with pea purée
25 min