Urządzenia i Akcesoria
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
130 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
130 g korzeni pietruszki, w razie potrzeby przekrojonej wzdłuż na pół130 g pasternaku w razie potrzeby przekrojonego wzdłuż na pół
-
130 g batata pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
2 ząbki czosnku
-
2 jajka
-
70 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos koperkowo-pietruszkowy
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu, (patrz wskazówka)200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
978.3 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1111.5 kJ /
265.7 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
31.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Zimowa pizza bianca
1 godz. 25 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 min
Buraki à la Wellington
3 godz.
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
1 godz. 40 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15 godz.
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
2 godz. 20 min