
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
olej od natłuszczenia
-
600 g ziemniaków obranych, całych lub przekrojonych na pół, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
1 - 2 gałązki liści tymianku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475.8 kcal /
1990.9 kJ
Białko
13.7 g
Tłuszcz
34.4 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
21.4 g
Sód
801.5 mg