Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
TM6

Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)

4.8 (28 ocen)

Składniki

  • olej, od natłuszczenia
  • 600 g ziemniaków, obranych, całych lub przekrojonych na pół, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    lub 80 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1 - 2 gałązki liści tymianku, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1990.9 kJ / 475.8 kcal
Białko
13.7 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
34.4 g
Tłuszcz nasycony
21.4 g
Błonnik
3.6 g
Sód
801.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy