Urządzenia i Akcesoria
Jadalny ogródek warzywny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
12 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
12 łodyżek brokułu gałązkowego, (ok. 200 g)200 g brokułu podzielonego na 12 małych różyczek
-
280 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej i opłukanej (1 puszka)
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku mały
-
20 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 łodygi selera naciowego bez łyka, pokrojone na 12 słupków (7 x 1 cm)
-
1 ogórek pokrojony na 12 słupków (7 x 1 cm)
-
½ czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 12 pasków (7 x 1 cm)
-
6 strączków groszku cukrowego, świeżego bez łyka, przekrojonych ukośnie na pół
-
12 pomidorka koktajlowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
168.3 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
320.8 kJ /
76.7 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM5)
2 godz. 5 min
Lody miso z kawiorem
13 godz.
Koreczki z mini naleśników
35 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Kosmiczny tort
3 godz.
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6, TM7)
30 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min