Jadalny ogródek warzywny

Jadalny ogródek warzywny

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
12 porcji

Składniki

  • 500 g wody
  • 200 g brokułu podzielonego na 12 małych różyczek
    12 łodyżek brokułu gałązkowego, (ok. 200 g)
  • 280 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej i opłukanej (1 puszka)
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku mały
  • 20 g pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łodygi selera naciowego bez łyka, pokrojone na 12 słupków (7 x 1 cm)
  • 1 ogórek pokrojony na 12 słupków (7 x 1 cm)
  • ½ czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 12 pasków (7 x 1 cm)
  • 6 strączków groszku cukrowego, świeżego bez łyka, przekrojonych ukośnie na pół
  • 12 pomidorków koktajlowych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 76.7 kcal / 320.8 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 9.9 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 168.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...