
Urządzenia i Akcesoria
Jadalny ogródek warzywny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
12 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
200 g brokułu podzielonego na 12 małych różyczek
-
280 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej i opłukanej (1 puszka)
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku mały
-
20 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 łodygi selera naciowego bez łyka, pokrojone na 12 słupków (7 x 1 cm)
-
1 ogórek pokrojony na 12 słupków (7 x 1 cm)
-
½ czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 12 pasków (7 x 1 cm)
-
6 strączków groszku cukrowego, świeżego bez łyka, przekrojonych ukośnie na pół
-
12 pomidorków koktajlowych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
76.7 kcal /
320.8 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
9.9 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
168.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska