
Urządzenia i Akcesoria
Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 5 mm plastry
-
200 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości wędzonej, pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
250 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej
-
300 g boczku wędzonego, surowego, w plastrach
-
40 g wiśni, mrożonych, bez pestek uprzednio rozmrożonych
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
450 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
40 g brandy
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g ketchupu
-
300 g mięsa z kurczaka, mielonego podzielonego na kawałki
-
3 łyżki orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych (ok. 30 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
458.6 kcal /
1918.7 kJ
Białko
27.5 g
Tłuszcz
35.4 g
Węglowodany
4.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Sód
438.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska