Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami

Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami

5.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
10 porcji

Składniki

  • 200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 5 mm plastry
  • 200 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości wędzonej, pokrojonej w 1-2 mm plastry
    200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, wędzonej, pokrojonej w 1-2 mm plastry
  • 250 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej
  • 300 g boczku wędzonego, surowego, w plastrach
    300 g boczku parzonego, w plastrach
  • 40 g wiśni, mrożonych, bez pestek uprzednio rozmrożonych
    40 g wiśni, świeżych, bez pestek
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 450 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 40 g brandy
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g ketchupu
  • 300 g mięsa z kurczaka, mielonego podzielonego na kawałki
  • 3 łyżki orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych (ok. 30 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 458.6 kcal / 1918.7 kJ
Białko 27.5 g
Tłuszcz 35.4 g
Węglowodany 4.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Sód 438.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...