Urządzenia i Akcesoria
Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 5 mm plastry
-
200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, wędzonej, pokrojonej w 1-2 mm plastry200 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości wędzonej, pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
250 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej
-
300 g boczku parzonego, w plastrach300 g boczku wędzonego, surowego, w plastrach
-
40 g wiśni, świeżych, bez pestek40 g wiśni, mrożonych, bez pestek uprzednio rozmrożonych
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
450 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
40 g brandy
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g ketchupu
-
300 g mięsa z kurczaka, mielonego podzielonego na kawałki
-
3 łyżki orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych (ok. 30 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
438.3 mg
Białko
27.5 g
Kalorie
1918.7 kJ /
458.6 kcal
Tłuszcz
35.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Węglowodany
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Musztarda estragonowa
10 min
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
1 godz. 15 min
Dyniowy chleb na zakwasie
18 godz. 20 min
Ryba z sosem tahini i kalafiorową sałatką tabbouleh
35 min
Omlety na parze z krewetkami
35 min
Łatwy gulasz rybny
35 min