Urządzenia i Akcesoria
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
120 g ziaren kawy
-
1500 g wody
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
skórka z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
-
1 laska cynamonu
-
1 gwiazdka anyżu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
22.6 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
591.4 kJ /
141.3 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
33.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mango Tango (koktajl kawowo-owocowy)
10 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
25 min
Kawa pistacjowa
1 godz. 10 min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Kisiel jabłkowy
10 min
Cappuccino czekoladowe
10 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min
Zimowa czekolada do picia
10 min