
Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
28 kromek
Składniki
-
20 g rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 g wody
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
¼ łyżeczki cukru
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka i dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli gruboziarnistej
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
114.5 kcal /
478.9 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
3.5 g
Węglowodany
17.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
159.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Ziołowa przyprawa do chleba
5 min
Przyprawa do chleba
5 min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Bułki z kminkiem
30 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min