Śródziemnomorski chleb rozmarynowy

Śródziemnomorski chleb rozmarynowy

4.3 44 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
28 kromek

Składniki

  • 20 g rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 g wody
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki cukru
  • 600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka i dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli gruboziarnistej

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 114.5 kcal / 478.9 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 159.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...