Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
TM5 TM6

Śródziemnomorski chleb rozmarynowy

4.3 (31 ocen)

Składniki

  • 20 g rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 g wody
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki cukru
  • 600 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g oliwy z oliwek, plus 1 łyżka i dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli gruboziarnistej

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
478.9 kJ / 114.5 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
17.7 g
Tłuszcz
3.5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Błonnik
1 g
Sód
159.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy