Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
28 kromek
Składniki
-
20 g rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 g wody
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
¼ łyżeczki cukru
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka i dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
159.9 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
478.9 kJ /
114.5 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Przyprawa do chleba
5 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chleb na parze
2 godz. 20 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Bagietki
15 godz.
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min