Urządzenia i Akcesoria
Sól ziołowo-cytrynowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
3 słoiki
Składniki
-
2 - 3 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 5 x 1 cm
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
2 łyżeczki bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
100 g soli morskiej, gruboziarnistej
-
50 g soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
19379.8 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
24.8 kJ /
5.9 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Kiszone marchewki (TM5)
72 godz. 40 min
Kawa mielona piernikowa
10 min
Orzechy laskowe w czekoladzie i wiórkach kokosowych
1 godz. 10 min
Jajka z sosem ziołowym i wielkanocnymi ciasteczkami
50 min
Napój z ziemniaków i migdałów
40 min
Przyprawa za'atar
5 min
Pralinki z likierem migdałowym
1 godz.
Migdały w kokosowej białej czekoladzie
40 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Piernikowe trifle z wiśniami
20 min
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 min