Urządzenia i Akcesoria
Sól ziołowo-cytrynowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
3 słoiki
Składniki
-
2 - 3 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 5 x 1 cm
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
2 łyżeczki bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
100 g soli morskiej, gruboziarnistej
-
50 g soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
19379.8 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
24.8 kJ /
5.9 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Pomarańczowe ciasto choinka
15 godz. 40 min
Wiśniowy szprycer
10 min
Sól bekonowa
45 min
Orzechy słodko-pikantne
20 min
Puder z grzybów
5 min
Tureckie delicje (Lokum)
26 godz. 50 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
4 godz. 30 min
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Włoskie grissini
2 godz.
Grzaniec cytrynowy
20 min