Houmous de lentilles à la purée d'amande

Houmous de lentilles à la purée d'amande

4.5 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • 650 g d'eau froide
  • 200 g de lentilles vertes sèches
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 2 c. à soupe de purée d'amande complète
  • 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • ½ gousse d'ail
  • 2 pincées de curry en poudre
  • 1 pincée de curcuma en poudre
  • 2 pincées de sel

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 192.8 kcal / 806.8 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 22.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 56.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...