Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g d'eau froide
- 200 g de lentilles vertes sèches
- 1 cube de bouillon de légumes
- 2 c. à soupe de purée d'amande complète
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ gousse d'ail
- 2 pincées de curry en poudre
- 1 pincée de curcuma en poudre
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 806.8 kJ / 192.8 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 56.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry d'aubergine
50 dk
Boisson énergisante safran, cardamome et amandes
6 Std. 5 Min
Soupe châtaignes-champignons, croûtons de pain d’épice
50 dk
Poudre d'épluchures de pomme aux épices
50 dk
Pickles d'échalotes
15 Min
Porridge salé aux tomates et au basilic
20 dk
Salade de restes de poulet et de kimchi
15 Min
Cheesecake au sésame noir et curd au yuzu
3h 20min
Verrine popcorn sans œufs
1 godz. 30 min
Risotto au citron, burrata et romarin
1 Std. 10 Min
Houmous haricots blancs et avocat
10 Min
Houmous au yaourt à la grecque et herbes
10 Min