Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g d'eau froide
- 200 g de lentilles vertes sèches
- 1 cube de bouillon de légumes
- 2 c. à soupe de purée d'amande complète
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ gousse d'ail
- 2 pincées de curry en poudre
- 1 pincée de curcuma en poudre
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 806.8 kJ / 192.8 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 56.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare de champignons
35min
Aubergines tandoori
35min
Boisson onctueuse banane, avoine et thé chaï
1h 40 min
Houmous
10 min
Houmous feta et roquette
10 min
Fondant au chocolat et haricots rouges sans gluten
35min
Tartinable aux lentilles corail et curry breton
15min
Verrine popcorn sans œufs
1h 30 min
Chakchouka à la feta
1h
Houmous de lentilles corail et poivron
1h 20 min
Houmous au yaourt à la grecque et herbes
10 min
Dahl de lentilles corail, épinards et courge à l'indienne
25 min