Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'oignon, coupé en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 70 g de lentilles corail sèches entières
- 300 g d'eau
- 70 g de poivron rouge grillé en conserve
- 30 g de tahini
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 727 kJ / 173 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 3.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dahl de lentilles corail, épinards et oignons verts
35min
Houmous de betterave
15min
Curry d'aubergine
50min
Houmous
10 min
Dhal de lentilles corail
40 Min
Tartinable aux lentilles corail et curry breton
15min
Houmous de lentilles à la purée d'amande
55 min
Houmous feta et roquette
10 min
Houmous de petits pois
55 min
Dahl de pois cassés à la patate douce
13 Std. 25 Min
Houmous aux tomates séchées
10 min
Dahl de lentilles corail, épinards et courge à l'indienne
25 min