Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'oignon, coupé en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 70 g de lentilles corail sèches entières
- 300 g d'eau
- 70 g de poivron rouge grillé en conserve
- 30 g de tahini
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 727 kJ / 173 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 3.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous feta et roquette
10 min
Truffes à l'orange, sablés au curry et crème anglaise curry-orange
1h 15min
Minimoelleux café-cardamome
25min
Tartinable aux lentilles corail et curry breton
15min
Houmous
10 min
Rillettes de lentilles aux noix
25min
Crêpes indiennes à la farine de pois chiches
30min
Salade thaïe, vinaigrette aux cacahuètes
30min
Houmous haricots blancs et avocat
10 min
Houmous au yaourt à la grecque et herbes
10 min
Houmous de petits pois
55min
Houmous de courgette
10 min