
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lentilles sèches noires (beluga)
- 750 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 250 g de chou rouge en morceaux de la taille de la goulotte
- 250 g de chou vert en morceaux de la taille de la goulotte
- 30 g d'échalotes
- 2 tomates séchées
- 150 g de lardons fumés
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- persil frais ciselé, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 468.4 kcal / 1959.8 kJ
- Białko
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Błonnik
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Sód
- 584.3 mg