Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de roquette
- 1 gousse d'ail
- 260 g de pois chiches en conserve, égouttés
- 50 g de tahini
- 15 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- 60 g de feta, coupée en morceaux
- 20 g d'huile de noisette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 819.2 kJ / 196.3 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 334.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous au pesto et aux tomates séchées
15min
Gaspacho tomate-poivron et salsa câpres-abricots moelleux
10min
Houmous de betterave
15min
Pannacotta épinards, lait de coco et maquereau fumé
2 Std. 10 Min
Houmous
10min
Houmous de lentilles à la purée d'amande
55 min
Houmous haricots blancs et avocat
10min
Dip artichaut-mascarpone
15min
Houmous de petits pois
55 min
Houmous de lentilles corail et poivron
1h 20 min
Houmous au yaourt à la grecque et herbes
10min
Houmous classique ou à la betterave
10min