
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta korma
- 10 g nasion kolendry
- 40 g nasion kminu rzymskiego
- 10 g przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
- 30 g wiórków kokosowych
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 10 g soli
- 50 g oleju
- 100 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 40 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 40 g czerwonych papryczek chili, świeżych z gniazdami lub bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczek kolendry, świeżej (ok. 10 g), łodyg i liści, pokrojonych na kawałki
Korma z wołowiny
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 1000 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 3 cm kawałki
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 50 g wody
- 80 g rodzynek
- 50 g śmietanki kokosowej (patrz wskazówka)
- 50 g jogurtu naturalnego plus dodatkowa ilość do dekoracji
- liście kolendry, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 482.3 kcal / 2017.7 kJ
- Białko
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Sód
- 1055.9 mg