Urządzenia i Akcesoria
Korma z wołowiny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Pasta korma
-
10 g nasion kolendry
-
40 g nasion kminu rzymskiego
-
10 g przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
30 g wiórków kokosowych
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
10 g soli
-
50 g oleju
-
100 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
40 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
40 g czerwonych papryczek chili, świeżych z gniazdami lub bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
1 pęczek kolendry, świeżej (ok. 10 g), łodyg i liści, pokrojonych na kawałki
Korma z wołowiny
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
1000 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g wody
-
80 g rodzynek
-
50 g śmietanki kokosowej (patrz wskazówka)
-
50 g jogurtu naturalnego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1055.9 mg
Białko
29.3 g
Kalorie
2017.7 kJ /
482.3 kcal
Tłuszcz
28.4 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1h 30min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2h
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1h
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1h
Kokosowy kurczak po malajsku
10h
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1h 5min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1h
Wieprzowina vindaloo
4h 15min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1h
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1h 30min