
Urządzenia i Akcesoria
Orientalny gulasz z kurczaka; Kasza bulgur z zielonymi warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Kasza bulgur z zielonymi warzywami
-
wody1300 g
-
soli1 łyżeczka
-
kaszy bulgur300 g
-
różyczek brokułu230 - 250 g
-
zielonego groszku, mrożonego150 g
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
Orientalny gulasz z kurczaka
-
cebuli pokrojonej na kawałki200 g
-
ząbki czosnku4
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
oleju25 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
mango (1 szt.), pokrojonego na 2 cm kawałki200 - 300 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę (patrz wariant)600 g
-
wody50 g
-
curry, mielonego1 - 3 łyżeczki
-
kurkumy, mielonej1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej (opcjonalnie)1 ½ łyżeczki
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego3 - 4 szczypty
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 - 2 łyżeczki
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
424.6 kcal /
1776.6 kJ
Białko
33.4 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
58.6 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
876 mg