
Urządzenia i Akcesoria
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki800 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku3
-
oleju rzepakowego40 g
-
liści szpinaku baby, świeżych (patrz wskazówka)300 g
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki180 g
-
filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki500 g
-
kostek boczku (ok. 1 cm)100 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej240 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
octu balsamicznego20 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
mąki pszennej30 g
-
masła30 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
464.8 kcal /
1946.2 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
54.8 g
Błonnik
10.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
357.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska