Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g di pecorino semi stagionato, a pezzi
lub 40 g di formaggio Canestrato pugliese DOP semi stagionato, a pezzi - 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di fettine di vitello
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cipolla a pezzi
- 500 g di passata di pomodoro
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 702 kJ / 167.8 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 669.7 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate in padella
1 godz.
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1h 30min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 min
Cioccolatini ripieni al burro di arachidi
1h 30min
Taralli alle cipolle
3h 30min
Licurdia calabrese
1 godz.
Tortine in vasetto
1 godz.
Grissini cipolla e pancetta
3h
Ciceri e tria
1h 30min
Melanzane ripiene alla Norma
1 godz.
Lasagne di verza
2h 30min
Polpettone del Ringraziamento
1h 30min