Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di zucchina a pezzi (2-3 cm)
- 15 g di foglie di coriandolo, fresche
- 200 g di panna, qualsiasi tipo
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 30 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 350 g di pasta secca tipo penne
- 300 g di gamberi crudi sgusciati
- 70 g di bietole a fette (0,5 cm)
- 50 g di crescione, solo le foglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2806 kJ / 671 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1383 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40 Min
Maltagliati in crema di carote e speck
40 Min
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1sa 20 dk
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50 dk
Lasagna rucola, zucchine e formaggio di capra
2 Std.
Pappardelle invernali zucca e funghi
45 dk
Pasta ‘ncasciata
1h 55min
Gnocchi al pesto di broccoli e basilico di Mattia Poggi
3h 30min
Farfalle pesto e gamberi
20 min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30 Min
Spaghetti al sugo di polpettine
1sa 30 dk
Tagliatelle panna e funghi
1sa