![Pasta cremosa ai gamberi e bietole Pasta cremosa ai gamberi e bietole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/794B137C-612A-43D1-B6E7-58950637ED76/Derivates/956839de-d3bc-4b03-89b0-6545c680127e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di zucchina a pezzi (2-3 cm)
- 15 g di foglie di coriandolo, fresche
- 200 g di panna, qualsiasi tipo
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 30 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 350 g di pasta secca tipo penne
- 300 g di gamberi crudi sgusciati
- 70 g di bietole a fette (0,5 cm)
- 50 g di crescione, solo le foglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2806 kJ / 671 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1383 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35 min
Linguine con pesto di noci e broccoli
35 min
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45 min
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1 godz. 20 min
Sformato di pasta al tonno
30 min
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50 min
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
4小时
Tagliatelle integrali ai broccoli
1 godz. 20 min
Risotto ai broccoli e salsiccia
35 min
Spaghetti al tonno
40 min
Pasta broccoli e acciughe
40 min
Risotto alla crema di spinaci
40 min