Pasta cremosa ai gamberi e bietole
TM6

Pasta cremosa ai gamberi e bietole

4.5 (14 ocen)

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 spicchi di aglio
  • 150 g di zucchina a pezzi (2-3 cm)
  • 15 g di foglie di coriandolo, fresche
  • 200 g di panna, qualsiasi tipo
  • 200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 30 g di farina
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 350 g di pasta secca tipo penne
  • 300 g di gamberi crudi sgusciati
  • 70 g di bietole a fette (0,5 cm)
  • 50 g di crescione, solo le foglie

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2806 kJ / 671 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
71 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
6 g
Sód
1383 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy