Minestra di pasta, patate e cozze
TM6

Minestra di pasta, patate e cozze

4.3 (6 ocen)

Składniki

  • 500 g di cozze fresche pulite
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 spicchi di aglio a piacere
  • 1 cipolla in quarti
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 400 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 400 g di acqua
  • 200 g di pasta corta a piacere (cottura 10-12 minuti)
  • sale q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2067.1 kJ / 494 kcal
Białko
24.7 g
Węglowodany
67.4 g
Tłuszcz
13.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
5.5 g
Sód
382.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy