Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di cozze fresche pulite
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio a piacere
- 1 cipolla in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di acqua
- 200 g di pasta corta a piacere (cottura 10-12 minuti)
- sale q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2067.1 kJ / 494 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 382.2 mg
Alternatywne przepisy
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1 Std.
Polenta bianca e salsiccia
1 Std. 30 Min
Scaloppine di pollo al limone
40min
Impasto base per pane
1 Std.
Tortelloni prosciutto crudo e squacquerone
1 Std. 30 Min
Pollo alla pizzaiola con pasta all'uovo
30min
Baguette salsiccia e cime di rapa
6 Std.
Menù: Crema di verdure; Involtini di pollo; Salsa ai peperoni
1 Std.
Tagliatelle tricolore
1 Std.
Agnello arrosto con verdure e salsa alla menta
2 Std. 10 Min
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1 Std.
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2 Std.