Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di cozze fresche pulite
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio a piacere
- 1 cipolla in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di acqua
- 200 g di pasta corta a piacere (cottura 10-12 minuti)
- sale q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2067.1 kJ / 494 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 382.2 mg
Alternatywne przepisy
Tortine in vasetto
1 godz.
Scarcedda lucana
2 Std.
Filetto di manzo con peperonata
40min
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3h
Zuppa di lenticchie e fagioli
40min
Verdure saltate
10 dk
Bruschetta (senza glutine)
3h
Schiaffettoni ripieni
1h 30min
Fregola ai frutti di mare
40min
Risotto ai frutti di mare (senza lattosio)
35 min
Braciole pugliesi
1 godz.
Pettole pugliesi
3h