Pasta al forno con cavolfiori e scamorza
TM6 TM5 TM31

Pasta al forno con cavolfiori e scamorza

4.6 (85 ocen)

Składniki

  • 1000 g di acqua
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
  • 280 g di pasta secca tipo penne (tempo di cottura 11-14 minuti)
  • 300 g di cimette di cavolfiore
  • 140 g di scamorza affumicata a pezzi
    lub 140 g di Gruviera a pezzi
  • 40 g di burro + q.b.
  • 40 g di farina tipo 00
  • 500 g di latte
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 60 g di prosciutto cotto a cubetti (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2556 kJ / 611 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
71 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
4.3 g
Sód
1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy