Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 280 g di pasta secca tipo penne (tempo di cottura 11-14 minuti)
- 300 g di cimette di cavolfiore
-
140
g di scamorza affumicata a pezzi
lub 140 g di Gruviera a pezzi - 40 g di burro + q.b.
- 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 60 g di prosciutto cotto a cubetti (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2556 kJ / 611 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 min.
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 min.
Pasta risottata con zucca e piselli
40 min.
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1h 20min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Riso e verze
1h 10 min.
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 min.
Pasta e patate con provola
1h
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1h
Pasta zucca e cavolo riccio
45 min.
Orecchiette ai broccoli
2h 40min
Lasagne di zucca
1h