Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura vongole e calamari
- 500 g di acqua
- 1000 g di vongole veraci, pulite
- 500 g di calamari freschi, puliti
Terminare la preparazione
- 350 g di pasta secca tipo paccheri
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso secco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pomodori ciliegino o pachino a metà
- 1 cucchiaino raso di zucchero a velo
- 5 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2445.8 kJ / 584.5 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 727.2 mg
Alternatywne przepisy
Bucatini con le canocchie
35 dk
Spaghetti alle vongole
4 Std. 40 Min
Insalata di polpo e patate
2 Std.
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35 dk
Sautè di cozze e vongole
40 Min
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45 dk
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 min
Pasta ai frutti di mare (Bimby Friend)
35 dk
Penne al ragù di polpo
1sa
Fregola ai frutti di mare
40 Min
Linguine allo scoglio
40 Min
Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi
55min