![Paccheri con pomodorini, vongole e calamari Paccheri con pomodorini, vongole e calamari](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d0c90060e9a9f8275330abdcd52da193/Derivates/f15992606543560f4831c7c35639b726c524e263.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura vongole e calamari
- 500 g di acqua
- 1000 g di vongole veraci, pulite
- 500 g di calamari freschi, puliti
Terminare la preparazione
- 350 g di pasta secca tipo paccheri
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso secco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pomodori ciliegino o pachino a metà
- 1 cucchiaino raso di zucchero a velo
- 5 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2445.8 kJ / 584.5 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 727.2 mg
Alternatywne przepisy
Salmone al curry con verdure invernali
35 min
Paccheri zucca e provola
45 min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 min
Insalata di polpo e patate
2h
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50min
Caserecce cime di rapa e salsiccia
1h
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45 min
Pasta fredda alla norma
30min
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35 min
Spaghetti alle vongole
4h 40min
Linguine allo scoglio
40 min
Spaghetti alla siciliana
30min