![Spaghetti alla siciliana Spaghetti alla siciliana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/094c37ec53fb6a657ecc44014f46b203/Derivates/cefe814a9f53f9fb124cf7673749886ca74b7dad.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 80 g di pangrattato
- 40 g di olive verdi denocciolate
- 40 g di olive nere denocciolate
- 30 g di capperi sotto sale sciacquati
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- ½ peperoncino piccante fresco
- 20 g di acciughe sott'olio, sgocciolate
- 350 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2499.3 kJ / 597.3 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 85.2 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 226.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta broccoli e acciughe
40 min
Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola
30 min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 min
Penne alla puttanesca
35 min
Pasta alla carcerata
30 min
Paccheri zucca e provola
45 min
Spaghetti alla vesuviana
25 min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Spaghetti alle vongole
4h 40min
Pasta alla gricia
30 min