Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di salsiccia spellata, a tocchetti
- 320 g di pasta secca tipo caserecce
- 150 g di Gruviera a pezzi
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4246.9 kJ / 1015 kcal
- Białko
- 44.7 g
- Węglowodany
- 62.4 g
- Tłuszcz
- 64.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1334.5 mg
Alternatywne przepisy
Rotolo di frittata
45p
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20min
Involtini di pollo, orzo e spinaci
40p
Braciole pugliesi
1óra
Baguette pancetta e provolone
5 godz. 30 min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30p
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1óra 30p
Bocconcini di tacchino alle verdure
40p
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35p
Scaloppine di pollo al limone
40p
Gramigna alla salsiccia
45p
Risotto zafferano e salsiccia
40p