Jalousie aux abricots

Jalousie aux abricots

5.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 parts

Składniki

  • 300 g de beurre préalablement congelé en morceaux (2-3 cm)
  • 300 g de farine de blé
  • 135 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
  • 10 g de gingembre frais coupé en morceaux
  • 800 g d'abricots frais dénoyautés et coupés en morceaux
  • 430 g de sucre en poudre restants
  • 50 g de sucre glace maison

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 101.9 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 1982.9 kJ / 473.9 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Węglowodany 70.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...