Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de gingembre confit
- 60 g de cerises confites
- 30 g de lait
- 1 c. à soupe de levure boulangère sèche
- 370 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 5 gros œufs (63-73 g)
- 70 g de sucre
- 1 c. à café de sel
- 170 g de beurre coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1253 kJ / 299.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 248.7 mg
Alternatywne przepisy
Mélange d'épices pour pain d'épices
5 Min
Palmiers au sucre
1h 10min
Petits roulés au parmesan et au persil
1h 10min
Couronne de l'Avent
1h
Pains briochés encre de seiche et pavot
2h 55min
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Pain de seigle
4j 10 menit
Brioche des rois citron et fève tonka
4h 30min
Rochers feuilletés au praliné
1h 5min
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4j 10 menit
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Crème pâtissière au chocolat
30min