Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, cut in pieces to fit through feeder
- 300 g carrots, peeled
- 100 g little gem lettuce, halved vertically
- 40 g freshly squeezed lemon juice and 2 tsp grated lemon zest
- 40 g orange juice
- 20 g agave syrup
- 20 g white vinegar
- 60 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp dried chilli flakes
- 2 Tbsp fresh basil leaves, finely sliced
- 10 g fresh chives, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940.1 kJ / 224.7 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 694 mg
Alternatywne przepisy
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM5)
45 min
Korean Spiralized Cucumber Salad
25min
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM5)
30 min
Beetroot Carpaccio (TM6)
20min
Courgette and Lemon Sorbet
8u. 5min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Courgetti Carbonara
40min
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce (TM6)
40min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1h 25min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15min