![Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM6) Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3ff4424e4746bdc12c2a48e147645140/Derivates/371df19101a3061795bccfd790e2d4ea37f1d4f7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, cut in pieces to fit through feeder
- 300 g carrots, peeled
- 100 g little gem lettuce, halved vertically
- 40 g freshly squeezed lemon juice and 2 tsp grated lemon zest
- 40 g orange juice
- 20 g agave syrup
- 20 g white vinegar
- 60 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp dried chilli flakes
- 2 Tbsp fresh basil leaves, finely sliced
- 10 g fresh chives, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940.1 kJ / 224.7 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 694 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30 min
Gut Immunity Shot
5 min
Mushroom Stock Paste
1 Std. 35 Min
Onion Skin Broth
1 Std. 5 Min
Super Quick Broccoli Salad
5 min
Grated Potato Pancakes (TM6)
35 min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 min
Green Leek Gomasio
40 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12 Std. 45 Min