Wersje kompatybilne
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 potatoes, medium sized (approx. 1350 g)
- 150 g soya mince (granules)
- water, for soaking
- 100 g grated mozzarella
- 50 g Cheddar cheese (mature), cut in pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g courgettes, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 50 g white wine
- 25 g soy sauce
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 70 g fresh spinach leaves
- 20 g pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
Alternatywne przepisy
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Potato Curry
12u. 50min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 Std.
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50 Min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 Std. 15 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 Std. 20 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Vegetable Stroganoff
30 Min
Vegan Gravy
45 Min
Chickpea Pancakes
20 Min