Wersje kompatybilne
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 potatoes, medium sized (approx. 1350 g)
- 150 g soya mince (granules)
- water, for soaking
- 100 g grated mozzarella
- 50 g Cheddar cheese (mature), cut in pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g courgettes, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 50 g white wine
- 25 g soy sauce
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 70 g fresh spinach leaves
- 20 g pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
Alternatywne przepisy
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50 min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 godz. 10 min
Iranian Vegetable Stew
1 godz. 30 min
Vegetable Stroganoff
30min
Quinoa Broth
35min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 godz.
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 godz. 15 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min