Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry

Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry

3.1 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 14 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • yellow split peas
    150 g
  • garlic cloves halved
    2
  • olive oil
    20 g
  • onions cut in wedges
    200 g
  • ground cumin
    3 tsp
  • ground coriander
    3 tsp
  • garam masala
    1 tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • ground cardamom
    ½ tsp
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • water plus extra for soaking
    200 g
  • aubergines sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
    300 - 350 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • fresh coriander leaves roughly chopped
    5 g

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1018.8 kcal / 4262.6 kJ
Białko 48.5 g
Tłuszcz 26.2 g
Węglowodany 123.2 g
Błonnik 62.1 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 2412.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...