
Urządzenia i Akcesoria
Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 14 godz. 45 min
4 portions
Składniki
-
yellow split peas150 g
-
garlic cloves halved2
-
olive oil20 g
-
onions cut in wedges200 g
-
ground cumin3 tsp
-
ground coriander3 tsp
-
garam masala1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
ground cardamom½ tsp
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
water plus extra for soaking200 g
-
aubergines sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)300 - 350 g
-
salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
fresh coriander leaves roughly chopped5 g
Wartości odżywcze na 4 portions
Kalorie
1018.8 kcal /
4262.6 kJ
Białko
48.5 g
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
123.2 g
Błonnik
62.1 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
2412.4 mg