Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g walnut halves
-
1
sprig fresh thyme, leaves only
lub 1 pinch dried thyme - 1 pinch ground black pepper
- 110 g leek, cut in pieces, plus 8 leaves (8-10 cm long)
-
50
g bacon, any type
lub sun-dried tomatoes - 40 g olive oil
- boiling water, for soaking
- 8 chicken breast fillets (approx. 500 g), beaten to 2-3 mm thick
- 8 pinches salt
- 8 pinches ground black pepper
- 1 Tbsp soy sauce, plus extra for serving
- 500 g water
- soy sauce, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1814.8 kJ / 433.8 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 639 mg
Alternatywne przepisy
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 Min
Roast Pork Stuffed with Mushrooms and Garlic Purée
2 Std. 40 Min
Celeriac Remoulade (TM5)
10 Min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45min
Turkey Breast, Vegetable Salad and Chimichurri Mayo
1h 15min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.
Sautéed Pork with Cider
55 Min
Christmas Quesadillas
55 Min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15min
Traditional Austrian Beef Goulash
4h