Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g blanched almonds
- 100 g celery stalks, cut in 3 pieces
- 80 g red onions, quartered
- 5 g fresh dill leaves
- 480 g cooked chickpeas, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- 1 ripe avocado, cut in pieces (3 cm)
- 80 g lemon juice (approx. 2 lemons)
- 1 Tbsp nutritional yeast flakes
- 2 tsp garlic powder
- 2 tsp smoked paprika
- 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 40 g
- Kalorie
- 538.1 kJ / 128.6 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 95.6 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Chickpea Pancakes
20 Min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 Std.
Potato Curry
12h 50min
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Veggie 'Burritos'
20 Min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 Std. 30 Min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 godz. 15 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min