Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
300 g tofu, wędzonego pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
450 g wody
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki sosu sojowego
-
300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
wegański „ser”, typu parmezan do dekoracji (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1837.9 mg
Białko
33 g
Kalorie
4466 kJ /
1067.4 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
49.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
218.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1h 20min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
35min
Wegańskie burgery
45min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1h
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35min
Tarta porowo-serowa
1h 25min