Wegańskie spaghetti bolognese z tofu

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • tofu, wędzonego pokrojonego na kawałki
    300 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    500 g
  • wody
    450 g
  • bazylii, suszonej
    1 łyżeczka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki wędzonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • sosu sojowego
    2 łyżki
  • makaronu, suchego, typu spaghetti
    300 g
  • wegański „ser”, typu parmezan do dekoracji (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1067.4 kcal / 4466 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 218.8 g
Błonnik 49.3 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 1837.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...