Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
tofu, wędzonego pokrojonego na kawałki300 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata500 g
-
wody450 g
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
sosu sojowego2 łyżki
-
makaronu, suchego, typu spaghetti300 g
-
wegański „ser”, typu parmezan do dekoracji (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1067.4 kcal /
4466 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
218.8 g
Błonnik
49.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
1837.9 mg