Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
300 g tofu, wędzonego pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
450 g wody
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki sosu sojowego
-
300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
wegański „ser”, typu parmezan do dekoracji (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1837.9 mg
Białko
33 g
Kalorie
4466 kJ /
1067.4 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
49.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
218.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Tofu tikka masala
55 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Żurek wegański
35 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min