Zielone pancakes z tofu

Zielone pancakes z tofu

4.1 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja

Składniki

  • 70 g malin, świeżych
  • 50 g borówek amerykańskich
  • 90 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki
  • 20 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 40 g mąki orkiszowej
  • 70 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    20 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki jogurtu sojowego (ok. 60 g)
    3 łyżki jogurtu kokosowego, (ok. 60 g)
  • 1 łyżka migdałów, w płatkach

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 363.2 kcal / 1519.8 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 54.9 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 454.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...