
Urządzenia i Akcesoria
Zielone pancakes z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja
Składniki
-
70 g malin, świeżych
-
50 g borówek amerykańskich
-
90 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki
-
20 g liści szpinaku baby, świeżych
-
40 g mąki orkiszowej
-
70 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
olej do smażenia
-
3 łyżki jogurtu sojowego (ok. 60 g)
-
1 łyżka migdałów, w płatkach
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
454.8 mg
Białko
18.5 g
Kalorie
1519.8 kJ /
363.2 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
54.9 g