Urządzenia i Akcesoria
Lamb tikka with spicy eggplant
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Lamb tikka
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
natural yoghurt200 g
-
paprika1 tsp
-
garam masala2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
salt1 tsp
-
lamb rump steaks trimmed (approx. 600 g x 2 cm thickness)6
Spicy eggplant
-
garlic cloves2
-
fresh bird's eye chilli trimmed1
-
brown onion cut into eighths, segments separated150 g
-
olive oil50 g
-
mustard seeds1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
eggplant trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)300 - 350 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
salt1 tsp
-
Lebanese cucumber peeled, deseeded and cut into slices½
-
natural yoghurt to serve
-
fresh mint leaves, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1412.7 mg
Białko
66.3 g
Kalorie
5815.1 kJ /
1389.8 kcal
Tłuszcz
114.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
47.1 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 godz. 5 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Quick prawn laksa (Noni Jenkins)
25 min
Lamb saag (Noni Jenkins)
1 godz. 15 min
Orange and cardamom granola clusters (Diabetes)
1 godz. 15 min
Braised Lamb Shanks
3 godz. 35 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Lemon caper butter
10 min
Fish "tacos" with coleslaw (Noni Jenkins)
25 min
Retro prawn cocktail
20 min
Buffalo Chicken Spring Rolls
1 godz. 30 min
Marinated chicken with salsa
40 min