Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apricot curry marinade
- 120 g dried apricots
- 3 brown onions, cut into quarters
- 150 g water
- 500 g apple cider vinegar
- 1 lemon, zest only (4 cm strips), no white pith
- 1 ½ tbsp curry powder
- 30 g soft brown sugar
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- ½ tsp black peppercorns
- 8 pork rashers (800 g maximum), cut into pieces (3 cm - see Tips)
Pork sosaties
- 1 brown onion, cut into quarters, segments separated
- dried apricots (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1901.4 kJ / 452.7 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 462.5 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35min
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min
Traditional bobotie
1h 30 min
Curried pickled fish
49h
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28h 20min
Milk tart
3h
Creamy coconut chicken curry
30 min
Chicken à la king
40 Min
Meatballs in red pepper sauce
30 min
Meatloaf with red sauce
1h 15min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min
Cranberry and Camembert stuffed chicken
45 min