![Curry pork sosaties Curry pork sosaties](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b739745f-0fe2-45d1-b1a6-ca4ff5121fe4/Derivates/de44159a-1aad-4034-982d-cde4950ed752.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apricot curry marinade
- 120 g dried apricots
- 3 brown onions, cut into quarters
- 150 g water
- 500 g apple cider vinegar
- 1 lemon, zest only (4 cm strips), no white pith
- 1 ½ tbsp curry powder
- 30 g soft brown sugar
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- ½ tsp black peppercorns
- 8 pork rashers (800 g maximum), cut into pieces (3 cm - see Tips)
Pork sosaties
- 1 brown onion, cut into quarters, segments separated
- dried apricots (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1901.4 kJ / 452.7 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 462.5 mg
Alternatywne przepisy
Malva pudding
50 dk
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM6)
4 godz.
Koeksisters
1h
Roosterkoek (Barbecue Bread) with Boerewors Burgers
1 godz. 45 min
Texas-style lovely legs
4 godz.
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Chilli chicken with corn and avocado cream
35 min
Bunny chow
45 min
Traditional bobotie
1 godz. 30 min
Milk tart
3sa
Asian nachos
40 min
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min