Soufflé omelette with hot smoked salmon

Soufflé omelette with hot smoked salmon

4.3 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

Kewpie mayonnaise
  • grapeseed oil
    250 g
  • egg yolks
    2
  • apple cider vinegar
    2 tsp
  • rice wine vinegar
    2 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • wasabi paste
    ¼ tsp
Omelette
  • kale leaves stems and ribs removed
    30 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only (see Tips)
    3 sprigs
  • red onion
    50 g
  • eggs separated
    6
  • lime juice only
    1
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • water
    500 g
  • hot smoked salmon cut into pieces or flaked
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 996.5 mg
Białko 20.5 g
Kalorie 1466.5 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 29.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...